Indiában megtámadtak egy tolószékes férfit, mert nem állt fel a himnusz alatt

külföld
2016 október 25., 05:09
comments 77

Salil Chaturvedi indiai író, aki 22 éve ül tolószékben, vasárnap csak moziba szeretett volna menni a feleségével. Amikor a film előtt a teremben lejátszották az indiai himnuszt, egyszer csak valaki hátulról fejbe vágta. Mikor megfordult, látta, hogy a mögötte álló férfi már dühöngve mutogat neki, hogy miért nem képest felállni, mint mindenki más.

Chaturvedi azt mondta, olyan ideges lett az idióta miatt, hogy már remegett a keze, de megvárta, amíg véget ér a himnusz, és csak akkor kérdezte meg a mögötte álló férfitól, miért nem tud lenyugodni egy kicsit. De az arc továbbra is ki volt akadva, amiért Chaturvedi nem adta meg a tiszteletet a nemzeti imádságnak.

Még eltartott egy ideig, mire a támadó rájött, hogy Chaturvedi mozgássérült, szóval hiába üvöltöznek rá a feleségével. Végül a férfi bocsánatot kért tőle, és kimentek a teremből. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.