Meghalt Carlos Alberto, aki a focitörténelem egyik leghíresebb és legszebb gólját rúgta

sport
2016 október 25., 14:18
comments 62

Bár hátvéd volt, mindenki egy bombagóljáról ismeri.

Az 1970-es világbajnokság döntőjében, ahol Brazília 4-1-re mosta le Olaszországot, az általában minden idők legjobb és legszórakoztatóbban játszó csapatának tartott brazilok olyan csodagólt lőttek, ami nézők millióit tette egy életre a brazil foci rajongóivá. Nem elemezném én, mert itt egy videó, ahol maga a góllövő elemzi az összes passzt és cselt, amik végén Pelé legurította neki, ő pedig bebombázta. Az akció egy előretörő olasz leszerelésével indult, mélyen a brazil térfélről.

A videó sokakat fog szembesíteni azzal, hogy a leghíresebb brazil nevét ők nem úgy ejtik, mint a magyarok, é-vel a végén, hanem úgy, mint a magyarok a fákon mászkáló kis állatkát.

link Forrás

Ez volt a legendás brazil csapat összeállítása a nem kevésbé legendás döntőben:

Félix - Carlos Alberto, Brito, Piazza, Everaldo - Clodoaldo, Gérson - Jairzinho, Tostao, Pelé, Rivelino

Carlos Alberto hátvéd létére 53 meccset 8 gólt lőtt a válogatottban. 72 évesen halt meg, legutóbb Azerbajdzsán szövetségi kapitánya volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.