Olaszország azzal fenyeget, hogy megvétózza az EU-támogatások kifizetését azoknak, akik nem fogadnak be menekülteket

POLITIKA
2016 október 25., 20:04
comments 346

Olaszország jövőre képtelen lesz még egyszer ugyanannyi menekültet befogadni, mint az idén - mondta Renzi miniszterelnök az állami RAI tévének. Idén eddig 155 ezren érkeztek, annyian, mint 2015-ben összesen. Renzi ezután megismételte azt a fenyegetését, hogy országa megvétózza az EU-kifizetéseket azon országoknak, amelyek megtagadják a menekülők befogadását. Ezek között van természetesen Magyarország is.

Olaszország a krízis miatt módosíttatná az Unió költségvetését, további 3,9 milliárd eurót szánva a menekültekre 2017-ben. Renzi igen csípősen beszélt a magasasbb kiadásokkal és deficittel számoló olasz költségvetést kritizáló Európai Bizottságról:

"Ahelyett hogy a szájukat járatnák, inkább a pénztárcájukat nyitogassák"

- nyilatkozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.