Elkezdték betiltani a bohócjelmezek viselését Amerikában

2016 október 26., 18:59
comments 85

Beérett a bohócpánik, Egyesült Államok-szerte tiltják be a túl ijesztő bohócjelmezeket Halloween közeledtével.

Iskolai körzetek, megyék és halloween-i fesztiválok szervezői is sorra lépik ezt meg, az ijesztő grimaszú bohócok mellett idén nem lehet majd más horrormaszkokat sem felvenni.

A bohócőrület még Dél-Karolinából indult, ahol két bohócmaszkos alak próbált meg elrabolni egy kisgyereket a nyár végén. Onnantól egymást érték a hasonló ijesztő hírek, igaz, sok volt köztük a téves riasztás és az indokolatlan pánik is, de a tömegpszichózis működött, így az idei Halloween-szezon legnagyobb sztárja nyilván a bohócjelmez lett.

Viszont egyre több iskola akad, amelyik nem kér ebből, és főleg a fiatalabb gyerekek lelkivilága érdekében betiltották az ijesztő jelmezeket. A Guardian több szülőknek írt levelet is közöl, melyekben az a közös, hogy a tankerület közli, ha a gyerek bohócjelmezben megy Halloweenra, hazaküldik.

A legtovább a Mississippi állambeli Kemper megye jutott, ahol a seriff tiltotta be a bohócjelmezeket. Itt már nem csak szülőknek szóló tiltás van, hanem komoly rendészeti megoldás: aki november elsejéig a megye területén bohócjelmezben bukkan fel, 150 dolláros bírságot kaphat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.