Iskolákat bombáztak Szíriában

külföld
2016 október 26., 12:46
comments 71

Több min húsz ember, főleg gyerekek haltak meg azokban a légitámadásokban, amiket a felkelők uralta észak-nyugat szíriai település ellen hajtottak végre szerdán. Erről a helyszínen tartózkodó civil megfigyelők számoltak be.

Haas városában több célpontot is bombáztak a nap folyamán, ezek egyike volt az iskola épülete. Egyelőre nem tudni, hogy az iskola ellen Aszad hadseregének gépei vagy orosz vadászgépek indítottak-e támadást.

Az állami média közben azt közölte, hogy a légicsapás során "terroristákat" sikerült meggyilkolniuk.

photo_camera   Abdulganhi Arian / ANADOLU AGENCY

Haas városa 75 kilométerre fekszik Aleppótól, ahol a közelmúlt leghevesebb harcai zajlottak, és ahol jelenleg éppen nincsenek bombázások, miután a szír-orosz tengely beleegyezett, hogy fenntartják a légitámadások moratóriumát.

A legismertebb szír polgári mentőegység, a Fehér Sisakosok jelentése szerint Haas városában egy olyan épületkomplexumot támadtak a vadászgépek, melyben három iskola is működött. A civil szervezet tagjai fényképeket is közöltek a holttestekről, többségük gyerek volt.

A brit székhelyű Syrian Observatory for Human Rights jelentése szerint 22 ember halt meg, ebből 14 gyermek és egy tanár.

Haas Idlib tartományban van, ez az egyik utolsó tartomány, amit még a felkelők ellenőriznek, a tűzszünet összeomlása után Aleppóból is ide menekült a lakosság egy része. A városból nem sokan tudtak elmenekülni, hamar összezárt körülötte az ostromgyűrű.

És Aleppóban ugyan jelenleg nincsenek bombázások, de a szárazföldi támadások folyamatosak, ezért a segélyrakományok bejuttatása és emberek kimenekítése lehetetlen feladat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.