Theresa May már egy hónappal a brexit előtt arról beszélt, hogy kivonulhatnak a bankok

külföld
2016 október 26., 06:27
comments 105

A Guardian szerezte meg a hangfelvételt, amin Theresa May brit miniszterelnök a nyilvános megszólalásainál jóval mélyebben, egy órán át beszélt a brexit hátrányos következményeiről befektetési bankárok előtt Londonban, méghozzá egy hónappal a népszavazás előtt, május 26-án.

Theresa May
photo_camera Fotó: Theresa May / AFP

Arról beszélt, milyen előnyökkel járna, ha az Egyesült Királyság az EU-ban maradna, és figyelmeztetett, hogy a pénzügyi bizonytalanság miatt kivonulhatnak a bankok a Cityből, hiszen sokan pont azért vannak ott, mert Nagy-Britannia Európában van. Azt is mondta, hogy vannak, amiket az EU tagjaként az egységes piacon nagyobb biztonságban tudnak csinálni.

Egyébként a népszavazás előtti kampányban Theresa May nem nagyon vett részt, gyanakodtak is rá a távozás mellett érvelők. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.