Csak véletlenül lőtt, állítja a bőnyi rendőrgyilkos

bűnügy
2016 október 27., 13:06
comments 231

Állítólag a Teréz körúti robbantás miatt akartak házkutatást tartani a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőjének, Győrkös Istvánnak bőnyi házánál szerdán. A 76 éves férfi nem akarta beengedni a rendőröket, majd a kezében lévő gépkarabéllyal 5-6 lövedéket lőtt ki. Ezek egyike ölte meg a 46 éves rendőr alezredest, Pálvölgyi Pétert. Győrkös ügyvédje, Léhner György a Velvetnek azt mondta, hogy

"védence nem szándékosan lőtt, és az ügyészektől tudta meg, hogy az egyik rendőr meghalt."

Győrkös állítólag azt elismeri, hogy nem akarta beengedni a nyomozókat, és, hogy a kezében volt a fegyver, de azt állítja, hogy nem szándékosan és célzottan tüzelt.

link Forrás

A rendőrök viszonozták a tüzet, Győrkös is megsérült, de nem adta meg magát. Barikádot állított, és azzal fenyegetőzött, hogy

"aki közelebb megy, legyen bármilyen rendőr, kivégzi."

Az időközben a helyszínre érkező Tek-alakulat a tárgyalás közben észrevette, hogy a 76 éves férfi állapota folyamatosan romlik, behatoltak a házába, és elfogták, majd átadták a mentőknek.

Győrköst csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezték, mivel állapota stabil, a győri kórházból átszállítottak a tököli rabkórházba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.