Elárulta Schmidt Mária, hogy mi a baj a Halszagú 56-os indulóval

politika
2016 október 27., 09:15
comments 134

„Nem félrement. Félrevitték.”

Ezt válaszolta Schimdt Mária forradalomügyi kormánybiztos a Heti Válasznak arra a kérdésére: nem bántja-e, hogy az 56-os ünnepségsorozat jelképének szánt Desmond Child-dal ügye ennyire félrement.

Schimdt Máriát az sem zavarja, hogy a forradalom 60. évfordulója himnuszának szánt dalt a szerző 2007-ben már eladta a miami kosárlabdacsapatnak.

„Hányszor fordult már elő, hogy egy még nem teljesen kész zenét lejátszanak valahol, aztán felteszi valaki a Youtube-ra?”

Természetesen ebben az esetben ennél azért egyértelműbb a helyzet, de ne ragadjunk le ennél, Schimdt Mária sem teszi.

„Megmondom én magának, mi volt a baj ezzel a számmal: túl jó!”mondta ki bátran a nyilvánvalót Schmidt. Például fülbemászó a dallama.

„Szimbólum lett a dal, ezért rajta keresztül az egész emlékévet akarták sárba rántani.”A szerző, Desmond Child és a résztvevők is szívüket-lelüket beleadták,

„a klip forgatásáról készült fotókon lehet látni, milyen boldogok az énekesek”.

A résztvevők, a legtöbb szakértőhöz hasonlóan egyébként ingyen vállalták a munkát, de nem azért, ahogy eddig hittük, mert felemelő volt a dalon dolgozni.

„Olyan hisztériát keltettek a sajtóban, hogy az emberek a jogos jövedelmüket sem merik felvenni, nehogy kiátkozzák őket.”

A megbukott dalra fordított 50 millió forintról Schmidt azt mondta: piaci alapon ennyibe került volna, ám mindenki lemondott, amiről csak lehetett, így a költségek nagyjából az ötödére csökkentek.

A dalon kívül Schmidt beszélt a forradalom után kivégzett miniszterelnökről, Nagy Imréről is, akit látványosan kimaradt az elmúlt években a Fidesz és Orbán Viktor hivatalos kommunikációjából.

„Nagy Imre szépen halt meg, de nem ő az igazi hős. Az igazi hős az, aki fegyvert fogott a szabadságért.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.