Nem érzi magát túl öregnek a feladathoz a szegedi HÖK 30 éves elnöke

idióta rekordok
2016 október 27., 10:25
comments 97

„Nem én akartam, hogy ez így legyen”

-mondta Török Márk, a Szegedi Egyetem kilencedszerre megválasztott EHÖK-elnöke a Magyar Nemzetnek, mikor megkérdezték, miért indult el 30 évesen is az egyetemi választáson. Majd hozzátette, „persze vannak olyan külső körülmények, amiket egy férfiember vállal”.

Török annak ellenére maradt elnök, hogy 2015-ben rá is szabták azt a törvényjavaslatot, ami 4 évben maximálta azt az időt, amennyit egy ember HÖK-elnöki pozícióban tölthet. Török Márk megválasztását meg is semmisítette az egyetem, és az intézményt irányító 12 dékán is felszólította Törököt a távozásra. Ő azonban úgy értelmezi a 2015-ös törvényt, hogy az nem visszaható hatályú, ezért a 4 évet csak 2015-től kell számolni.

Török Márk

Szerinte csak azért nem indultak ellene fiatalabb jelöltek, mert az egyik dékántól érkezett támadások összerántották a HÖK-öt. Ugyanakkor azt sem zárta ki, hogy jövőre is elindul a HÖK-elnökségért.

„Egyébként nem gondoltam, hogy ilyen hosszan fogok HÖK-özni. Általában egy kari HÖK-elnök két-három évig van a posztján. Az én esetem, hogy elsős egyetemistaként HÖK-elnök, majd másfél év múlva EHÖK-elnök lettem, viszonylag ritka. Ehhez szerencse is kell”

- értékelte az életművét Török Márk. Úgy látja, ha most kizárná a következő indulást, egyből béna kacsává válna. Azt még nem tudja, mihez kezdene, ha már nem lennek EHÖK-enök, de el tudná képzelni megát egy önfenntartó tanyán, valahol az Alföldön.

Arra, hogy nemrég tizenkét dékán szólította fel a lemondásra, a HÖK-király úgy reagált, hogy

„egy tudományos fokozat sok mindenre jó, de arra biztosan nem, hogy akár az én, akár a hallgatói önkormányzat, akár egy utcaseprő tisztességét megkérdőjelezze”.

Ugyanakkor a szegedi HÖK által vezetett szervezetekről azt mondta, azok a „leghatékonyabb és legátláthatóbb szervezeti keretek között működnek a többi egyetemi egységhez képest is”.

Arról, hogy tényleg tud-e olyan bűncselekményekről, amik a Szegedi Egyetemen történtek, igazi, Rogán-díjas választ adott:

„A nyomozó hatóságok feladata megvizsgálni egy cselekményt, tisztázni a tényállást és összevetni a büntetőtörvénykönyvvel. Bár azt is hozzátenném, hogy nem vagyok Columbo-típus, nem nyomozgatok.”

A lapnak azt állította, semmilyen bevétele sincs a HÖK körüli alapítványokról és cégek bevételeiből, de még a a HÖK-közeli Pöcike bisztrón vagy a Törpe kocsmán sem keresett. Hozzátette, hogy „a HÖK-ös cégek általában a piacról élnek. Például a Pöcike bisztró kint van a városban, bárki bemehet oda, és ehet egy krumplifőzeléket”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.