Azta, milyen bőkezű ajándékot ad a kormány az elsőházasoknak!

gazdaság
2016 október 28., 14:24
comments 91

Benyújtotta 2017-es adócsomagját a Nemzetgazdasági Minisztérium. A leglényegibb változások a kisvállalkozásokat érintik:

  • A kata bevételi határát megduplázzák, jövőre 12 millió forintos bevételig lehet ezt az egyszerűsített adózási formát választani.
  • Ugyanígy megduplázta a kiva értékhatárát is, ezentúl egymilliárd forintos mérlegfőösszegig adózhatnak így a dolgozókat foglalkoztató kisvállalkozások.

Megemelték az áfa alanyi mentességének értékhatárát is 6-ról 8 millió forintra - ez alatt az összeg alatt még áfabevallást sem kell készíteni, nemhogy fizetni.

Jól járnak a pénzüket fialtatók is, ezentúl a kamatjövedelem után nem kell egészségügyi hozzájárulást fizetni. Az ehót általában is egyszerűsítették, az eddigi öt kulcsból csak a 14%-os és a 27%-os marad.

A kormány családpolitikai céljait most az első házasoknak járó kedvezményekkel próbálja elérni. Ne számítsanak hatalmas pénzre, a Portfolio összefoglalója szerint az első házasok 24 hónapon át havi ötezer forint kedvezményt kapnak, amit már az adóelőlegből is levonhatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.