Egy év után balesetnek nyilvánították Putyin egykori tanácsadójának gyanús washingtoni halálát

külföld
2016 október 28., 15:51
comments 143

Kevesen haltak rejtélyesebb halált Putyin egyik közeli bizalmasánál, írtam idén januárban, bő két hónappal Mihail Leszin, az orosz propaganda legfontosabb eleme, az RT hírtelevízió alapítójának halála után. Leszin ekkor már kegyvesztett volt, és abból, hogy a halál a washingtoni DuPont Circle Hotelben érte, többen arra következtettek, hogy ekkor már az FBI-jal működhetett együtt.

Iliya Pitalev/RIA Novosti
photo_camera Iliya Pitalev/RIA Novosti

Az amerikai nyomozóiroda gyakran ebben a központjához igen közeli hotelben helyezi el azokat, akiket éppen meghallgatna, márpedig Leszint lett is volna miről, és tudott is volna mit mesélni.

Leszin halála körül nagyon sok minden gyanús volt. Például az, hogy az RT már azelőtt közölte, hogy alapítójuk szívrohamban halt meg, hogy bárki megvizsgálta volna a holttestet.

A halotkémi jelentés akkor még nem volt nyilvános, csak most, csaknem egy évvel a történtek után hozták nyilvánosságra.

A megállapításai szerint

akkut etanol-mérgezés is hozzájárulhatott a halálához;

a fején, nyakán, testén és a végtagjain talált ütésnyomokat pedig "esés" okozhatta. Magyarán a halottkémi jelentés szerint Leszin napokig mértéktelenül ivott, részegen esett-kelt, ebbe halt bele.

Az amerikai igazságügyi minisztérium jelentése szerint az ügyben eljáró hatóságok - a városi rendőrség, a körzeti ügyés és az FBI - ezzel lezártnak tekintik az ügyet. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.