Nyomoznak a Széll Kálmán tér felújítását végző cég ellen

bűnügy
2016 október 28., 10:31
comments 78

A Wis Holding végezte (a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt-vel közös konzorciumban) a Széll Kálmán tér másfél éves felújítási munkáit. Hiába adták át a teret június közepén, a Wis nem fizette ki alvállalkozói egy részét. Nagyjából százmillió forintra várnak az alvállalkozók.

Normál ügyintézésre már nem is számíthatnak, mert a Wis tulajdonosa ellen nyomozás folyik, éppen nagy értékre elkövetett tartozás fedezetének elvonása miatt. Az Index szerint a cég vezetőjét, W. Józsefet ki is hallgatták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala pedig már foglalt is a Wisnél.

A cég vezetője rajta volt a száz leggazdagabb magyar listáján 2014-ben, de 2015-ben már nem. Ennek köze lehetett ahhoz, hogy 2014-ben megkezdődött a fizetésképtelenné vált, a Váci úti Európa Center logisztikai és üzleti parkot fejlesztő Terra Invest Zrt. felszámolása. A milliárdos Wicha József érdekeltségébe tartozó társaságnak tízmilliárdos hiteltartozása volt.

Alig kezdték meg a Terra Invest felszámolását, egy hónapra rá Wicha másik cége, a Wis Holding Zrt. konzorciumban 5,3 milliárd forintos megbízást nyert el a Széll Kálmán tér felújítására.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.