Rettegnek új amerikai otthonaikban a szíriai menekültek a sok lövöldözés miatt

külföld
2016 október 28., 17:54
comments 175

A szíriai polgárháborút túlélték, még az Egyesült Államokba is eljutottak, mégis rettegnek az életükért azok a szíriai menekültek, akiket a sorsuk a missouri St. Louis hírhedt gettójába, North St. Louis-ba vetett.

A szíriai menekülteket az International Institute nevű ügynökség költöztette a városba, és ők rendezték azt a tanácskozást is, ahol a menekültek egy órán át sorolták panaszaikat. Ezek szinte kivétel nélkül a környéken dúló erőszakról, folyamatos tűzharcokról szóltak.

North St. Louis, az Egyesült Államok egyik leghirhedtebb gettója. Fotó: Ralph Moran / Wikimedia Commons CC BY 3.0
photo_camera North St. Louis, az Egyesült Államok egyik leghirhedtebb gettója. Fotó: Ralph Moran / Wikimedia Commons CC BY 3.0

Egy tolmács segítségével felszólaló asszony például azt mesélte, hogy ő már felhívta a még jordániai menekülttáborokban élő barátait, hogy St. Louis-ba semmi esetre se jöjjenek. "Este nyolc után nem tudjuk elhagyni az otthonainkat. Ha mégis ki kell menni az utcára, csak csoportosan merünk kimenni. Nem egyedül, de még csak nem is párosával, csak csoportosan" - mondta.

Az International Institute képviselője, Suzanne LeLaurin ígéretet tett rá, hogy kapcsolatba lép a hatóságokkal és megpróbálja elintézni, hogy a rendőrség gyakrabban járőrözzön a környéken.

Ehhez képest már elenyészőnek tűnik, hogy több menekültet egér és tetűfertőzött lakásban helyeztek el, vagy hogy a beilleszkedésükhöz szükséges angolórákat a város egy annyira távoli pontján tartják, hogy oda csak átszállással lehet eljutni - és St. Louis-ban azért nem egészen olyan a tömegközlekedés, mint az európai városokban. (Via CBS St. Louis)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.