A BuzzFeed szerint Orbán a jövő héten találkozik Theresa Mayjel

politika
2016 november 01., 12:57

Theresa May brit miniszterelnök nemsokára Indiába megy, de a BuzzFeed értesülései szerint, a jövő héten, miután Indiából visszajön, találkozik Londonban Orbán Viktorral.

Az EU és több EU-tagállam vezetői is azt gyanítják, hogy a találkozó része annak a brit-magyar szövetségépítésnek, amin keresztül a britek megosztanák az EU-tagállamokat, hogy jobb pozíciókat szerezzenek a Brexit-tárgyalásokon.

Ha May tényleg ezzel számol, akkor Nagy-Britannián belülről is komoly kritikákra számíthat, hiszen a legfontosabb brit politikusok és a brit sajtó jelentős része is többynire elítélően beszél az Orbán-kormány rengeteg politikai döntéséről, ideértve a menekültpolitikát és a magyar médiapiaci történéseket is.

Az egy hónappal ezelőtt tartott brüsszeli csúcson, ahol már a Brexitről is szó volt, már látszott a brit-magyar közeledés, Orbán Viktor a csúcs után méltatta a brit miniszterelnököt, és ezzel szinte egyedül volt az egész unióban. A BuzzFeednek egy EU-s tisztviselő ironikusan csak annyit mondott, hogy May „jó társaságba keveredett”. (BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.