Leégett a GameGeek stúdiója, az egész magyar gamer közösség összefogott

játék
2016 november 02., 09:15
comments 112

A hétvégén egy szomorú baleset rántotta össze a hazai gamer társadalmat: elég nagy tűz pusztított az egyik igen népszerű csatorna, a GameGeek stúdiójának helyet adó házban.

A számítógépek, konzolok és a közvetítési eszközök többsége is odalett, a károkat a GameGeek egyik tagja, Laci foglalta össze egy bejárásos videóban:

link Forrás

A videó hatására pedig együtt mozdult a hazai youtube-os gamer közösség, sorra születtek a felajánlások, illetve a felajánlásra felhívó videók, a legismertebb hazai Youtube-felhasználók fogtak össze.

Itt pl a TheVR srácok felajánló videója:

link Forrás

Vagy a BTurbo, aki jótékonysági livestreamet hozott össze:
link Forrás

De megmozdultak még kevésbé ismert, pályájuk elején járó gamerek is:

link Forrás

A #ForTheGameGeek hashtag alatt lehet végignézni a példátlan összefogás további állomásait, aminek eddigi eredménye 600 ezer forint és egy csomó eszköz felajánlása volt. Szép!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.