Photoshoppal újította fel az egyik járdát a szentpétervári önkormányzat

külföld
2016 november 04., 08:31
comments 132

A szentpéterváriak már tavaly március óta panaszkodtak, hogy Primorsky körzetben pocsék állapotban van a járda, a kráternyi kátyúkban eső után akkora tócsák alakultak ki, hogy nem lehetett közlekedni rajta.

Két hónapnyi könyörgés után a helyi önkormányzat végül megígérte, hogy bár szerintük nincs különösebben nagy gond a járdával, de 2016. október 15-ig felújítják a szakaszt. Igaz, hogy egy kis csúszással, de október 31-én bejelentették, hogy a járda felújítása befejeződött, az új, tükörsima aszfaltról pedig posztoltak is egy képet az oldalukon.

Lakhta Online / Vkontakte
photo_camera Lakhta Online / Vkontakte

Csakhogy a helyieknek hamar feltűnt, hogy a járda ugyanolyan szar állapotban van, mint korábban, ezért erősödött a gyanú, hogy manipulált képet töltöttek fel az önkormányzat honlapjára. A közösségi oldalakon egyből elkezdtek poénkodni azon, hogy a döntés abból a szempontból érthető, hogy egy jó grafikust felbérelni még mindig olcsóbb, mint kiküldeni egy építőbrigádot.

Azóta a fénykép eltűnt a város honlapjáról, az újságírók pedig nem tudják elérni a tisztviselőket. (The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.