Egymást üti a Fidesz és a Jobbik, hogy kinek van több köze a rendőrgyilkossághoz és a nemzetközi bűnözéshez

POLITIKA
2016 november 06., 17:46
comments 183

Ezúttal a Fidesz kezdte az egészet, miután Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő vasárnap délre összerántott egy sajtótájékoztatót

"A magyar embereknek joguk van tudni, ki áll valójában a Jobbik mögött"

címmel. A radikálisok és a bőnyi rendőrgyilkos vezette Magyar Nemzeti Arcvonal közti kapcsolat volt a téma. Hollik szerint ezen a borús vasárnapon jött el az idő, hogy Vona Gábor tisztázza pártja viszonyát a szélsőjobboldali szervezthez, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága pedig vizsgálja ki a kapcsolathoz fűződő nemzetbiztonsági kockázatot. A TV2 gyorsan rá is vetette magát a "sztorira".

A kormánypárti képviselő két képet lengetett: Gyöngyösi Márton jobbikos külpolitikus és Szalai Gábor, az MNA egyik vezéralakjának Népszavában közölt közös képét, plusz Vona Gábor Jobbik-elnök és a bőnyi rendőrgyilkos fia, Győrkös István fiának közös fotóját.

Az esemény azért volt különleges, mert Hollik előre tudta nagyjából, mit fog felelni a Jobbik, és a Jobbik nagyjából ezt is felelte.

A Vona-Győrkös kép ugyanis az iráni nagykövetségen készült, egy magyar-perzsa barátság jegyében tartott rendezvényen, ahol részt vett kilenc fideszes képviselő (Babák Mihály, Dankó Béla, Gulyás Dénes, Pánczél Károly, Pogácsás Tibor, Rónaszékiné Keresztes Monika, Selmeczi Gabriella, Szűcs Lajos és Wittner Mária) is.

Holliknak erre az volt az előre behűtött reakciója, hogy mégsem velük fotózkodott Győrkös, hanem Vonával. És hát a Jobbik válaszában - ezt a sajtótájékoztató Z. Kárpát Dániel tartotta egyébként - pont erről beszélt.

A KDNP-s politikus azt is tudni vélte, hogy a Jobbik válaszában arról is beszél majd, hogy jelen szabályozás szerint még az Iszlám Állam szerezhet letelepedési kötvényeket, ezzel megágyazva annak, miért nem szavazzák majd meg a keddi bevándorlásügyi alkotmánymódosítást.

Ebben Hollik mellé trafált, mert a Jobbik inkább "pharaonozott és nemzetközi bűnözőzött". Szerintük nem a Jobbik-MNA vélelmezett kapcsolat, hanem Ghaith Pharaon, sokáig nemzetközi körözés alatt álló magyarországi, kormányközeli kapcsolatai jelentenek nemzetbiztonsági veszélyt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.