A Tesco úgy vonta vissza a szexista online játékát, hogy azzal jól megbüntette a játékosokat és a feministákat is

belföld
2016 november 07., 12:30
comments 370

Olyan tréfás nyereményjátékot hirdetett ma a Tesco a Facebook-oldalán, amiben ezen az ábrán kellett megtalálni a kakukktojást az ajándékok között:

Naiv az, aki azt gondolja, hogy teáskanna volt a kakukktojás, mert árammal működik. A feladat ugyanis az volt, hogy a

"női meglepetések"

közül kell kiszúrni azt a tojást, ez pedig emiatt a játékkonzol volt, hiszen a nőknek csak a konyhai eszközök valók ugye ajándékba.

Miután több online lap, így a 444 is megírta a dolgot, a Tesco most leállította a játékot. De hogyan! Úgy, hogy direkt jól megszívatta azokat, akik eddig leadták a szavazatukat, hadd fröcsögjenek a játékosok azokra a kekeckedő hülyékre, akik elrontották a szórakozást:

Ezzel a szöveggel:

Kedves Követőink!

Többen jelezték, hogy a mikulással kapcsolatos játékunk tartalmát sértőnek érezték. Elnézést kérünk mindazoktól, akik számára játékunk tartalma sértő volt, ilyesmi nem állt szándékunkban. A Tesco elhatárolódik a nemek bármilyen hátrányos megkülönböztetésétől, és semmilyen formában nem támogatja az arra irányuló magatartást. Mivel bejegyzésünk ilyen szempontból félreérthető volt, a játékot leállítottuk és eltávolítottuk az oldalunkról. Elnézést kérünk mindazoktól is, akik részt vettek a játékban, mivel jelen körülmények között a nyeremény sem kerül kiosztásra.

Amiről tökéletes elemzést adott Kónyi Anikó felhasználó:

Először is gratulálni szeretnék a sztereotipizáláshoz (nőknek csak konyhai eszközök), másrészt a fenti nyilatkozathoz is. Mert amit most itt olvasok az nem őszinte bocsánatkérés, hanem hárítás. Elnézést kérnek azoktól akiket sértett, de nem vállalja fel azt, hogy egyértelműen hibát követtek el, és ezt még megfejelik azzal, hogy "mivel panaszkodtatok és nem tetszett a stílus, ezért nyeremény se lesz, fityiszt nektek". Illett volna ezt a helyzetet úgy kezelni, hogy a cég beismeri és felvállalja nyíltan, hogy hibázott, ezért pedig őszintén elnézést kér. Illett volna a meglévő játékot módosítani, és nem megvonni azt egyfajta büntetésként a reklamációért. Egyébként ez a probléma nem új keletű a tesco-nál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.