Trump nyert Floridában

külföld
2016 november 09., 03:41
comments 37

Donald Trump megszerezte eddigi legfontosabb győzelmét,

nyert Floridában, ezzel megszerezte az állam 29 elektori szavazatát.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Clintonnak már csak akkor van esélye a győzelemre, ha nyer Pennsylvaniában, Michiganben és Wisconsinban is. Az előbbiben pillanatnyilag nyerésre áll, Michiganben nagyon szoros az állás, Wisconsinban viszont egyre kisebb az esély Clinton győzelmére.

Ha Clinton az előbbi kettőben nyer, Wisconsinban pedig veszít, akkor Maine, New Hampshire és Nevada megszerzésével még döntetlenre menthet, de

jelen esetben ez is Trump végső győzelmét jelentené.

Döntetlen esetén az újonnan megválasztott törvényhozás választhat elnököt, és ebben a republikánusok megőrizték a többségüket. És ami ennél lényegibb, több állami delegációban vannak többségben a demokratáknál, mert ilyenkor a képviselők nem egyénileg szavaznak, hanem minden állam delegációjának egy szavazata lesz. Elméletben előfordulhat, hogy a Trump-ellenes republikánusok, akikből akad a képviselőházban, esetleg pártjuk jelöltje ellen szavaznak, de azért ez nagyon távoli, és elég valószínűtlen eshetőség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.