Óriási kamu hülyeségek terjednek az interneten azt állítva, ha aláírsz valamit, leválthatod Trumpot

INTERNET
2016 november 11., 21:36

Donald Trump lett az amerikai elnök, és ezzel a világ kéyntelen lesz megbarátkozni. Demokratikus úton nyerte meg a választásokat, nincs annyi Facebook-lájk a világon és nincsen olyan nagy létszámú petíció, ami ezt megváltoztathatná. Ezek a dolgok nem így működnek, de ezt megdöbbentően sok ember nem tudja az interneten.

Csak abból gondolom, hogy ezt a petíciót, ami azt ígéri, hárommillió aláíró után Hillary Clinton lesz az elnök december 19-től kezdve, már majdnem hárommillióan írták alá. Lehet, hogy ebből néhányan csak viccből, de hány százaléka lehet ez a 2,8 milliónak, 2-3 maximum? Oké, tegyük fel, ha minden második ember vicces, ez akkor is félmillió komoly aláíró. Oké, tegyük fel, hogy annak is a fele robot, de ez még így is 250 ezer! Ez nagyon sok ember, három bekezdést mindenképpen megérdemelnek.

Aztán van ez a kamu screenshot, amit egy Callan Brown nevű kamuprofil terjeszt, amin a kamu Mark Zuckerberg azt ígéri, hogy ha egy posztra összehoz 500 ezer lájkot, 50 ezer kommentet és 20 ezer megosztást, akkor letörli Trump Facebook-oldalát. Amikor ezt írom, 341 lájk, 68 ezer komment és 38 ezer megosztás van rajta.

link Forrás

Ennél még sokkal több van a külföldi mindenegyben- és tutiblogokon, de egyik sem igazi, ne csináld, gáz!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.