A nagykörúton szálltak meg a párizsi merénylők

külföld
2016 november 13., 06:38
comments 242
Abdelhamid Abaaoud, a párizsi terrortámadások irányítója hosszú ideig Budapesten, a Ferenc körúti Swing Hotelben lakott. AFP PHOTO / HO / DABIQ
photo_camera Abdelhamid Abaaoud, a párizsi terrortámadások irányítója hosszú ideig Budapesten, a Ferenc körúti Swing Hotelben lakott. AFP PHOTO / HO / DABIQ

Egy éve, 2015. november 13-án követték el 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletsorozatukat az ISIS terroristái. Az évfordulóhoz közeledve a Le Monde újabb részleteket tárt fel a támadást megelőző időszakból. Az már korábban ismert volt, hogy a támadás főszervezője, Salah Abdeslam Budapesten vette fel a Szíriából a menekültek közé vegyülve visszatérő merénylőtársait, de a lap szerint ennél fontosabb központjuk volt Budapest.

Abdeslam két társa, Abdelhamid Abaaoud és Ayoub el-Khazzan augusztustól hosszabb ideig a Ferenc körúti Swing Hotelben laktak. A lap szerint a magyar szolgálatoknak ez nem tűnt fel. El-Khazzan Bécsen át vonattal hagyta el Magyarországot, Abaaoud, a támadók egyik fő koordinátora autóval utazott ki. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.