Marine Le Pen azért örül Trump győzelmének, mert ezzel az ő esélyei is javultak arra, hogy francia elnök lehessen

külföld
2016 november 13., 14:29
comments 183

Marine Le Pen, a francia Front National vezetője a BBC-nek adott interjújában azt mondta, Trump győzelme az ő esélyeit is növelte arra, hogy jövőre megnyerje a franciaországi elnökválasztást. Az új amerikai elnökről elmondta, hogy a győzelmével lehetővé tette azt, amit korábban lehetetlennek tartottak.

De Le Pen egyébként Vlagyimir Putyinról sincs rossz véleménye, szerinte az orosz elnök az ésszerű protekcionizmus modellje szerint uralkodik.

Marine Le Pen az Európai Parlamentben - Fotó: AFP/Frederick Florin
photo_camera Marine Le Pen az Európai Parlamentben - Fotó: AFP/Frederick Florin

Pártja, az euroszkeptikus és bevándorlásellenes Front Nationál legutóbb 27 százalékot ért el a regionális választásokon, de ugyanakkor egyikben sem tudta átvenni a vezetést, mert a többi párt összefogott ellenük. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.