Szerződést bontott Gaith Pharaon cégével a Magyar Nemzeti Kereskedőház

POLITIKA
2016 november 13., 08:25
comments 107

Felbontotta szerződését Gaith Pharaon Pharaon Gamma Kft.-jével a magyar külügyminisztérium cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház. Az MNK tavaly decemberében hozott létre élelmiszerkereskedő céget, a Prominence Food Kft.-t a Pharaon Gammával.

A szerződést az RTL Klub Híradójának értesülései szerint egy héttel azután bontották fel, hogy Pharaon magyarországi üzleteiből botrány lett. A Magyar Narancs október közepén írta meg, hogy az FBI és az Interpol által is körözött szaúdi bankár, Rashad Gaith Pharaon egyik cége Orbán Viktor közvetlen szomszédságában vásárolt villát Budán. A kormány ezután összetett és ellentmondásos tagadásba fogott arról, hogy Pharaon hogyan kaphatott vízumot, és hogy egyáltalán veszélyes ember-e.

A külügyminisztérium közben lépett, és felbontotta a szerződést. Az MSZP szerint ez önleleplezéssel ér fel. "A külügyminiszter úr úgy viselkedik, mint egy lüke tolvaj. Amikor lebukik, hirtelen visszateszi a pénzt, és azt mondja, hogy nem történt semmi" - nyilatkozta az RTL-nek Nyakó István szocialista képviselő.

Az MNK írásos válaszában tagadta, hogy a botrány miatt bontottak szerződést. Azt írták, hogy a cég az elmúlt egy évben nem végzett tényleges tevékenységet. Mostanáig az üzleti stratégiájukat egyeztették, de ez nem volt eredményes, ezért bontottak most szerződést. (Via RTL Klub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.