Mi lenne, ha a világ összes pénzén pizzát rendelnénk New York-ban?

tudomány
2016 november 14., 05:58
comments 50

Hétfő reggel van, mikor máskor lenne ideje hosszú, de szórakoztató cikkeket olvasni egyszerű témákról munka helyett. Tim Urban Wait But Why című oldalát az Isten is erre teremtette. Pláne, mert itt még a nem olyan nagyon friss posztok is rendkívül szórakoztatóak, például az, amiben a világ teljes vagyonát próbálta felfoghatóan ábrázolni.

Pedig 241 billió dollárt (12 nulla a 241 után, azt hagyjuk is, hogy ez forintban mennyi, cirka 300-szor több) nem is olyan könnyű ábrázolni. Például a szokásos módszerrel, százdolláros bankókból épített toronnyal egy 262 ezer kilométer magas tornyot kapnánk, amit már csak űrskálán lehetne érzékeltetni, mert ez már az átlagos Föld-Hold-távolság 68 százaléka.

Egyszerűbb kiteríteni a pénzt, mert százdollárosokkal egész Szlovéniát, illetve majdnem egész Macedóniát be lehetne teríteni. Egydollárosokkal már egész Algériát is. De mennyivel viccesebb lenne a világ összes pénzén pizzát rendelni New Yorkban. Ha tényleg mindent pizzára küldenénk, egész Nigert - vagy Franciaországot, Németországot, Lengyelországot és Csehországot - pizzába boríthatnánk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.