A NAV Merkúr bevetési egysége fogta el a 600 milliós kárt okozó balatonszárszói volt idegenlégióst

bűnügy
2016 november 15., 07:30
comments 39

Több mint 600 millió forint kárt okozott a költségvetésnek az az őrző-védő cég, aminek a vezetőit őrizetbe vették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói Siófokon. A bűnszövetséget egy korábbi idegenlégiós irányította, egyik társát három elfogatóparancs alapján körözték.

A balatonszárszói férfi irányításával működő, vagyonvédelmi feladatokat ellátó bűnszövetség a valóságban nem működő cégek beiktatásával, valótlan számlázással 150 millió forint áfát csalt el, míg a dolgozók után 470 millió forint összegű járulékot nem fizetett be.

Az akcióban 110 pénzügyi nyomozó több megyében, 35 helyszínen tartott házkutatást. A Veszprém megyei adórevizorok az alkalmazottak bejelentését ellenőrizték.

photo_camera Rajz: Tbg

A céghálózatot működtető volt idegenlégióst a NAV Merkúr bevetési egysége fogta el. Az egyik, álnevet használó társát 3 elfogatóparancs alapján körözték, az elfogása után elkezdte a korábban kiszabott börtönbüntetésének letöltését.

Az okozott kár megtérülésére 306 millió forint összegben zárolták az elkövetők vagyonát: kocsikat, ingatlanokat, készpénzt és követeléseket. A pénzügyi nyomozók az akció napján, múlt csütörtökön 11 gyanúsítottat és 15 tanút hallgattak ki.

A bűnszövetséget irányító férfit a Kaposvári Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyben a NAV Közép-dunántúli bűnügyi igazgatósága nyomoz bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt, az elkövetők akár 10 év szabadságvesztést is kaphatnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.