Máris eltűntek a hajléktalanblokkoló vaskorlátok a józsefvárosi padokról

Budapest
2016 november 15., 08:28
comments 94

Tegnap írtuk meg, hogy nemrég felújították a Krúdy Gyula utca és a József körút határolt kis józsefvárosi terecskét, és a Fővárosi Önkormányzatnál valaki úgy gondolhatta, hogy hiába jéghidegek télen a kőpadok, kell rájuk egy tuti hajléktalanblokkoló, nehogy maradjon 1-1,5 méteresnél nagyobb egybefüggő felület a csövezésre. Ez az esztétikus DIY-megoldás született:

link Forrás

Csakhogy ma reggelre visszaállították a teret a történelmi, 2016. 11. 15. előtti állapotára:

A fotókat köszönjük olvasónknak, Czibik Ágnesnek
photo_camera A fotókat köszönjük olvasónknak, Czibik Ágnesnek

Hogy a Fővárosi Önkormányzat határozta-e el magát, vagy civilek szerelték le a hajléktalanblokkolót tiltakozásul, esetleg simán ellopták-e a vaskorlátokat, nem tudni.

Update 13:28

A Főkert vezérigazgatója, Szabó József közölte, hogy neki sem tetszik a megoldás és intézkedik – írta meg az Index.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.