Nem megy el a Nobel-díj átadójára Bob Dylan

külföld
2016 november 16., 16:29
comments 106

A Svéd Akadémiának írt levélében jelentette be Bob Dylan, hogy nem megy a Nobel-díjak december 10-én Stockholmban esedékes átadására, írja a BBC. Az Akadémia szerint az amerikai énekes arról tájékoztatta őket, hogy bár szerette volna személyesen átvenni az elismerést,

de más kötelezettségei ezt sajnos nem teszik lehető.

Bob Dylan hangsúlyozta, hogy rendkívül megtiszteli a kitüntetés.

photo_camera Christopher Polk/Getty Images

A Svéd Akadémia október közepén adta az irodalmi Nobel-díjat az énekesnek. Az indoklást szerint azért Bob Dylant választották, mert új költői kifejezésekkel gazdagította az amerikai dalkincset. Dylan sokáig nem reagált az elismerésre. A Svéd Akadémia személyesen nem is tudta elérni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.