Ezen a ponton nem lehet teljesen kizárni hogy Ghaith Pharaon és Lázár János távoli rokonok

TUDOMÁNY
2016 november 17., 15:07
comments 184

Adermatoglyphia

Így hívják azt a ritka genetikai rendellenességet, ami miatt bizonyos embereken nincs ujjlenyomatuk. A dolog viszont tényleg nagyon ritka, annyira, hogy a Wikipédia és a National Geographic szerint is csak négy kiterjedt család él a Földön, aminek tagjait érinti a dolog.

Ez azért érdekes, mert Lázár János főminiszter a mai sajtótájékoztatóján felvetette, hogy esetleg azért nem vettek a magyar hatóságok ujjlenyomatot a miniszterelnök szomszédjában házat vásárló, FBI által körözött szaúdi bankártól, Ghaith Pharaontól, mert lehet, hogy nincs is neki. Ez azért jutott Lázár eszébe, mert elmondása szerint nekik sincsen ujjlenyomata, ezért is van mindig csak egy évre szóló útlevele.

Ha viszont kiderül, hogy tényleg nincs Pharaonnak sem ujjlenyomata, ahogy Lázárnak sincs, akkor egész jó esély van rá, hogy ők ketten távoli rokonok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.