A szaúdiak szerint a világ legnagyobb tragédiája lesz, ha Trump szakít a szír felkelőkkel

háború
2016 november 18., 10:34
comments 106

Washingtonban tartott előadást Turki bin Faiszal Al Szaúd herceg, a szaúdi királyi család tagja, az ország titkosszolgálatának korábbi főnöke, volt amerikai nagykövet.

Az volt mondandójának a lényege, hogy szerinte a világ legnagyobb tragédiája lesz, ha Donald Trump kiegyezik Iránnal és Oroszországgal Szíria jövőjéről. Azért tart ettől, mert Trump a kampányban mondott erre utaló dolgokat, és azt is kilátásba helyezte, hogy az USA felfüggeszti a szír kormány ellen harcoló szunnita felkelők támogatását.

A szaúdi herceg azt is mondta, hogy reméli, Trump nem mondja fel az Iránnal kötött amerikai nukleáris egyezményt. Ez azért érdekes, mert annak megkötésekor a szaúdi kormány még ellenezte az alkut. Most már a szaúdiak a béke zálogának tartják az Obama által áterőltetett szerződést. (kuna)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.