Május óta 36 millió fa pusztult el a kaliforniai szárazságban

külföld
2016 november 19., 11:39
comments 49

És az eddigi összesített adatok alapján a szárazság 102 millió fa végét okozhatta. A tavalyi évhez képest száz szézalékos volt a fapusztulás ütemének növekedése.

A fák elpusztulása nemcsak óriási természeti csapás, de ráadásul jelentősen megnöveli az esélyét az erdőtüzek kialakulásának és terjedésének is. Ráadásul az elkorhadó, összeomló fák a közlekedő emberekre is veszélyt jelentenek.

Megtépázott tölgyfa idén tavasszal Kaliforniában (David McNew/Getty Images/AFP)
photo_camera Megtépázott tölgyfa idén tavasszal Kaliforniában (David McNew/Getty Images/AFP)

Kalifornia államban ötödik éve pusztít óriási szárazság, amit egyszerre okoz a korábbi átlagosnál melegebb hőmérséklet és a kevés hó telente.

Jelenleg is nagy erőkkel zajlik a halott fák kivágása és elégetése, ugyanakkor vannak környezetvédők szerint hagyni kéne az elhulló fákat, hogy az aljnövényzetbe bomolhassanak el, addig is rejtekhelyül szolgálva az arra járó állatoknak.

Szakértők szerint amúgy 2017-ben még több fa pusztulhat el a térségben. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.