Odaszart a szoba közepére, ezért megölte férjét a tatabányai ápoló

bűnügy
2016 november 19., 16:42
comments 288

A Tatabányai Törvényszék csütörtök délután ítélte egy év és hat hónapnyi börtönbüntetésre, de három évnyi próbaidőre felfüggesztve, T. Tímeát életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt, írja a kemma.hu.

Az ápolónő és a hentesként dolgozó férje között azután romlott meg a viszony, hogy a férfi inni kezdett. A férj előbb adósságot halmozott fel, majd verni kezdte a feleségét. A veszekedések miatt a házaspár mindkét gyermeke inkább elköltözött otthonról, a nő pszichiátriai kezelésre szorult.

A férj legtöbbször magatehetetlenül feküdt a nappaliban, ahol vécének használta a parkettát. Így volt ez 2015. december 15-én is, amikor este tizenegy után ért haza erősen ittas állapotban. A nő kérte, hogy menjen aludni, de a férfi hőbörögni kezdett, előbb belökte a feleségét a szobájába, majd a padlóra vizelt és szart. A nő ezt látva haragra gerjedt és egy faléccel megverte a férjét. A férfi nem sokkal később összeesett és meghalt, az ápolóként dolgozó nő észlelve, hogy férjének nincs pulzusa maga értesítette mentőket.

Sem az ügyvéd, sem az ügyész nem fellebbezett az első fokú ítélet után, így az jogerőre emelkedett. Az ügyész perbeszédébe külön hangsúlyozta, hogy

ebben a történetben a gyerekek sérültek meg sokkal jobban, mint az apjuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.