Évente ötezer ember keresi a segélyhívót öngyilkossági szándék miatt

egészség
2016 november 21., 05:50
comments 29

Évente ötezer hívás fut be öngyilkossági szándék miatt a lelkisegély-szolgálathoz, írja a Magyar Nemzet.

Bár csökkenőben van, de még mindig nagyon magas az öngyilkosságok száma Magyarországon, tavaly közel kétezer ember vetett véget az életének, százezer emberre 19 öngyilkosság jut - mondta Székely András, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke a lapnak.

Tavaly körülbelül százezer ember érezte úgy, beszélnie kell valakivel a helyzetéről, és hívta fel a számot. A legtöbben azért telefonálnak, mert érzelmi, párkapcsolati, családi problémáik vannak, magányosak. A lelki elsősegélyt felhívók 10 százaléka 18 év alatti, a legtöbben 19-45 év közöttiek.

Az ingyenes segélyhívő a 116-123-as számon érhető el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.