Váratlanul elküldtek 12 embert az MNB biztonsági szolgálatától

gazdaság
2016 november 21., 07:11
comments 112

A Nemzeti Bank biztonsági személyzetének 12 tagja a múlt héten egyszercsak azt vette észre, hogy céges telefonjuk és számítógépeik nem működnek. Ezután biztonsági emberek jelentek meg az irodáikban, elvették a mágneskártyáikat, majd közölték, azonnali hatállyal fel vannak mentve.

Erről a privatkopo.hu cikke alapján az RTL Klub híradója számolt be. Az MNB nekik nem válaszolt, de a bűnügyi oldalnak azt mondták, valóban távoztak 12-en, de egyetlen nyugdíjas korú embert leszámítva mind közös megegyezéssel.

A jegybank biztonságával egyébként nem akármilyen gárda foglalkozik. Itt dolgozik többek között Göbölös László, az Alkotmányvédelmi Hivatal előző főigazgatója, Görög Sándor, az AH volt műveleti főigazgató-helyettese, Dobra Tibor, az AH egykori jogi igazgatója és Bakonyi András, a TEK egykori fegyveres harci kiképző tisztje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.