Első útján lerobbant a legdrágább amerikai romboló

külföld
2016 november 23., 19:36
comments 247

A valaha megépített legdrágább amerikai romboló típusú hadihajó, a 4,4 milliárd dollárba kerülő USS Zumwalt éppen első nagyobb útján volt, amikor csúnyán lerobbant.

A hajót a keleti parton, Maine államban építették, és a túlpartra, San Diegoba igyekezett. El is jutott rendben a Panama-csatornáig, ott viszont szégyenszemre lerobbant, be kellett vontatni az amerikai haditengerészet közelben lévő kikötőjébe. Állítólag kisebb szemmel látható sérülései is vannak a hajónak.

Az amerikai haditengerészet szerint minden oké, még tesztelik a hajót (ebből az osztályból egyébként rögtön hármat rendeltek, darabonként kerülnek 4,4 millárd dollárba).

A hajónak azért van ilyen fura formája, hogy a radarrendszerek ne ismerjék fel olyan könnyen. Emellett új ágyúrendszere is van, talán ezért került ilyen sokba. De azzal is feltűnést keltett a futurisztikus hajó, hogy a Star Trekből igazolt kapitányt, James Kirk-öt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.