A TV2 még mindig azt állítja, hogy a brazil futballválogatott zuhant le a repülőgéppel

Média
2016 november 29., 21:42
comments 136

Hogyan hat a hazugsággyárbeli munka az alkalmazottakra? A jelek szerint mélyen.

A TV2 keddi Híradójában Gönczi hírolvasó azzal konferálta fel a brazil kiscsapat, az élete idényét futó Chapecoense tragédiáját, hogy a brazil futballválogatott repülőgépe zuhant le.

Ugyanez az álhír szerepelt a tenyek.hu oldalon és szerepel most is, posztunk élesítésének idején. Érdemes ízlelgetni a szöveget, amiben a természetesen szintén nem létező "dél-amerikai futballbajnokság" döntője szerepel.

A gépen 81-en utaztak, köztük a brazil futballválogatott is, akik a felszállás előtt még videókat posztoltak a fedélzetről, amelyekben arról beszéltek, mennyire örülnek, hogy bejutottak a dél-amerikai futballbajnokság döntőjébe

A valódi hír a TV2-n kvül mindenhol elolvasható, nálunk például ebben a formában:

link Forrás

(via commentcom)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.