Az EU szeretné, ha ezentúl minden ország vásárlóinak azonos áron adnák a termékeiket az online boltok

gazdaság
2016 november 30., 10:12
comments 172

Magyarországról böngészve a netes boltok kínálatát, különösen ismerős a jelenség, hogy egyes áruházakban más-más árat kérnek ugyanazért a termékért attól függően, hogy a vásárló, melyik országból vásárolna.

Ezzel, a geoblockingnak nevezett jelenséggel foglalkoznak az Európai Unió szervei is, olyannyira, hogy az Európai Bizottság most azt javasolta, hogy a geoblockingot vegyék fel a diszkrimináció tiltott formái közé.

Ezt a javaslatot a tagállamok is egyhangúlag támogatták, így pedig, ha a tényleg jogszabályt alkotnak a témában, akkor

az Európai Unió területén ezentúl megtiltják a geoblockingot.

Azaz a magyarok is annyit fognak fizetni a netes vásárlásokkor, mint a németek, spanyolok, írek vagy szlovákok.

Ezen kívül a születő szabály elhozhatja azt az időt is, amikor a webáruházak kínálatában minden terméknek ugyanannyira kell elérhetőnek lennie minden EU-tagállamban, tehát vége lehet annak a kornak, amiben bizonyos országokban eleve letiltanak tartalmakat vagy termékeket a szolgáltatók. (Ecommercenews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.