Földrengés miatt omlott be egy lengyel bánya

külföld
2016 november 30., 05:09
comments 4

Egy bányász meghalt, hét pedig eltűnt egy földrengés okozta tárnaomlásban kedden egy délnyugat-lengyelországi rézbányában - közölte a KGHM Polska Miedz bányavállalat.

Jolanta Piatek, a társaság szóvivője elmondta, hogy az este 9 óra után nem sokkal egy földrengés 1100 méter mélységben okozott omlást a polkowicei Rudna bányában.

A térségben 16 vájár dolgozott, akik közül kilencet már a felszínre hoztak és kórházba szállítottak, egyikük azonban belehalt sérüléseibe.

Az omlás alatt rekedt hét bányász felkutatásán három bányamentőcsapat dolgozik.

A TVN24 lengyel tévécsatorna szerint kedd este 21 óra 9 perckor 4,4 fokozatú rengés rázta meg a térséget. A földmozgás epicentruma Polkowicétől 11 kilométerre északnyugatra, fészke pedig alig 5 kilométeres mélységben volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.