Trump pénzügyminisztere Soros Györgynek és a Goldman Sachsnak dolgozott korábban

külföld
2016 november 30., 16:01
comments 232

Donald Trump szerdán jelentette be, hogy Steve Mnuchin lesz a pénzügyminiszter az új amerikai kormányban.

Ugyan Trump kampánya során végig a gazdasági elitet és a Wall Streetet ostorozta és a "mocsár lecsapolását" ígérte, alig választhatott volna Mnuchinnál bennfentesebb figurát: korábban 17 évet húzott le a Goldman Sachsnál, komoly vagyont halmozott fel ekkor.

photo_camera (AFP PHOTO / Eduardo Munoz Alvarez)

Mnuchin a CNBC-nek arról beszélt, hogy elsődleges feladata az lesz, hogy megvágja a vállalati adókat, hogy ezzel lendítse be a gazdaságot.

Mnuchin nem most bukkant fel Trump mellett, ő volt a kampány gazdasági vezetője is.

A Goldmant 2002-ben hagyta ott, akkor egy Soros György által alapított alapkezelő vezetését vette át. 2004-ben két egykori goldmanos kollégájával létrehoztak egy hedgefundot, amihez szintén Soros adott tőkét. A vállalattal többek között a szórakoztatóiparba is betörtek, Mnuchinék finanszírozták például az Avatar forgatását.

Trump kereskedelmi minisztere a 78 éves milliárdos, Wilbur Ross lesz, akit csődkirálynak is hívnak, mivel vagyonát abból szerezte, hogy tönkremenetel szélén lévő vállalatokat vásárolt fel mindenféle szektorokból. Vagyonát 2,5 milliárd dollárra teszik. Mielőtt saját vállalatot alapított volna, a Rothschild csődrészlegét vezette. (CNBC, WSJ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.