Lehet, hogy Rogán Antal tényleg a BÁV-nál vette a táskáját

politika
2016 december 02., 11:51
comments 403

UPDATE: Cikkünk és a 24.hu cikkének megjelenése után órákkal a BÁV Zrt. közleményt adott ki. Eszerint

"[a] BÁV Zrt.-nél az Aukciósház és a normál zálogfiókok nem foglalkoznak táskákkal, ugyanakkor a BÁV VIP-fiókjában egyedi konstrukciókat kínál, amelyben - egyedi elbírálás alapján - sokféle nagyobb értéket képviselő tárgyra, így értékes táskára is helyezünk ki kölcsönt."

Mint írják, ezekben a fiókokban "gyakoriak a különleges tárgyakra kihelyezett kölcsönök". Állításuk szerint "az is előfordul, hogy a zálogba helyezett tárgyak kereskedelmi értékesítésre kerülnek". Kérdésünkre, hogy elő is fordult-e, üzleti titokra hivatkozva már nem kívántak válaszolni.

A kép után az eredeti posztot olvashatják.

Rogán Antal november 8-án a parlamentben, kezében a táskával, amiről most azt állítja, hogy annál a BÁV-nál vette, ahol nem is árulnak táskákat. MTI Fotó: Kovács Tamás
photo_camera Rogán Antal november 8-án a parlamentben, kezében a táskával, amiről most azt állítja, hogy annál a BÁV-nál vette, ahol nem is árulnak táskákat. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rogán Antalnak megint nem sikerült nem hazudnia. A HVG csütörtökön publikálta a videót, amiben rákérdeztek a propagandaminiszter táskájára, amiről egyik olvasónk szúrta ki, hogy az olasz luxusmárka, a Berluti „Ecritoire”* nevű modellje, amihez 2012-ben, amikor forgalomba hozták, még 700 ezer forintért hozzá lehetett jutni.

link Forrás

Rogán a HVG kérdésére nem volt hajlandó elárulni, hogy mennyiért vette a táskát. Azt viszont határozottan állította, hogy a táskát a használt termékeket, zaciba adott tárgyakat forgalmazó BÁV-ban vette.

Rogán Antal hazudott.

A 24.hu megkereste a BÁV-ot, és megtudták, hogy

a BÁV soha nem foglalkozott táskákkal,

és bő tíz éve egyáltalán nem foglalkoznak ruhaneműkkel. A 24.hu az információkkal megkereste a kormány tájékoztatáspolitikájáért felelős miniszter sajtósait, de egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre. (Via 24.hu)

*Pontosítás: elsőre elrontottam, azt hittem, hogy a márkát hívják Berluti Ecritoire-nak. Kösz, olvasók!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.