Visszavonult Nico Rosberg, a Forma-1 új világbajnoka

sport
2016 december 02., 12:48
comments 204
Rosberg ünnepel. Fotó:  AFP / Andrej ISAKOVIC
photo_camera Rosberg ünnepel a világbajnoki győzelem után. Fotó: AFP / Andrej ISAKOVIC

Pályája abszolút csúcsán, 31 évesen, világbajnokként visszavonult a versenyzéstől Nico Rosberg, német Forma 1-es versenyző.

A Mercedes pilótája most vasárnap nyerte meg az idei kiírást karrierje során először, harmadik német versenyzőként a sportág történetében.

Abu-Dhabiban, az idei szezon utolsó versenyén Rosberg másodikként futott be csapattársa, Lewis Hamilton mögött, de összesítésben ez elég volt a végső győzelméhez.

Rosberg pénteken közleményt adott ki, amiben bejelentette visszavonulását. Azt írja, hogy elérte gyerekkori álmát, amire 25 éve vágyott, és ugyan nehéz szívvel teszi ezt, a jövőben a családjának szeretné szentelni az életét, ezért kéri csapata és a rajongói megértését.

Az elmúlt két év, írja a versenyző a közleményében, nagy csalódás volt neki, miután mindkétszer kevéssel maradt le az első helyről, és végül csak a dobogó második helyére állhatott fel. Rosberg 10 éve versenyez a Forma-1-ben, ennyire közel korábban nem került a világbajnoki címhez.

A közleményben az az érdekes, hogy Rosberg elárulja, már a korábbi, szuzukai futam megnyerése után érezte, hogy idén meglehet végre a győzelem, és ha meglesz, akkor befejezi karrierjét. Abu-Dhabiban már úgy állt oda az 55 körös versenyhez, hogy ez lehet az utolsó versenye Forma-1-es autóban.

Rosberg végül a győzelem másnapján, hétfő este hozta meg döntését. Azt írja, egyedül Toto Wolff, a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója miatt hezitált, mert úgy érzi, ezzel nehéz helyzetbe hozta főnökét, de Wolff megértéséről biztosította a döntésében.(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.