Állati eredetű, ezért nem fogadja el az új ötfontost egy cambridge-i vegetáriánus kávézó

külföld
2016 december 03., 18:38
comments 146

A cambridge-i vegetáriánus kávézó, a Rainbow Café tulajdonosa kijelentette, hogy

állati eredete miatt nem fogadják el az üzletben az új öt fontost.

A kávézót eddig is etikus módon vezette, és ezt a jövőben sem szeretné feladni, indokolta a döntését Sharon Meijland. Az bankó betiltására vonatkozó táblákat szerdán helyezték el a kávézóban, eddig egyetlen vendég sem panaszkodott, írja a BBC.

AFP PHOTO / POOL / STEFAN WERMUTH

Miután a szeptember 13-án forgalomba hozott új bankjegyről kiderült, hogy az alapanyagáúl szolgáló polimer golyócskákban nyomokban fellelhető faggyú, állati eredetű zsiradék, online petíció indult az öt fontos ellen. Eddig százhúszezer, nagy részt vegetáriánus, vegán írta alá a tiltakozást. A petíciót kezdeményező Doug Maw kijelentette, hogy a faggyú használata

"elfogadhatatlan több millió, Nagy-Britanniában élő vegetáriánus és vegán számára. Az állati alkotórészek bizonyos vallások esetében is problematikusak lehetnek."

A Bank of England most először hozott forgalomba polimer alapú bankjegyet, de a tervek szerint 2017-től ugyanezzel a technikával készülne a tíz- és húszfontos is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.