Minden idők legnagyobb számú, csak nőkből álló expedíciója indult az Antarktiszra

külföld
2016 december 03., 18:04
comments 162

Pénteken bontott vitorlát minden idők legnagyobb, csak nőkből álló Antarktiszt kutató expedíciója. Az argentin kikötővárosról elnevezett, 76 fős Ushuaia csapatot az ausztrál Homeward Bound jogvédő szervezet hívta életre, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy

növelni kell a nők számát a tudományos életben.

Dr. Jessica Melbourne-Thomas és Fabian Dattner ötletgazdákban két éve azután fogalmazódott meg az út terve, hogy az általuk tartott vezetői tanfolyamokon egyre többen nő mesélt arról, hogy

milyen kihívásokat és frusztrációkat okoz női mivoltuk a tudományos világban.

link Forrás

Felhívásukra több mint ezer nő jelentkezett, közülök végül hetvenhatan indultak a húsznapos tengeri útra, amit mindenki maga fizetett. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.