Boris Johnson kisétált egy interjúról, amikor megkérdezték tőle, ki Dél-Korea elnöke

külföld
2016 december 04., 20:30
comments 147

A brit külügyminiszter, Boris Johnson a Sky News műsorába jelentkezett be élőben, Dermot Murnaghan beszélgetett vele. Egy ponton Murnaghan bejelentette, hogy kocsmakvíz jön és megkérte, hogy nevezze meg a francia külügyminisztert.

Johnson azt mondta, hogy ha kocsmakvízt akar Dermot, akkor örömmel várja egy pubba, ahol ezt megtehetik majd. Ezután viszont helyesen válaszolt a kérdésre, Jean-Marc Ayrault nevezve meg francia külügyminiszterként.

Majd jött a következő kérdés, a dél-koreai elnökkel kapcsolatban. Johnson szemmel láthatólag lefagyott, majd elismételte, hogy ezt egy pubban folytassák.

link Forrás


Az a szörnyű érzésem van, hogy ha válaszolnék, újabb kérdéssel jönnél. Szép reggelt, majd találkozunk.

- mondta, majd távozott. Murnaghan ekkor még megjegyezte, hogy kettőből egy nem is rossz arány.

Dél-Korea elnöke jelenleg Pak Kunhje (Park Geun-hye), amit Johnsonnak, mint brit külügyminiszternek nem csak azért illene tudnia, mert országuk fontos szövetségeséről van szó, hanem azért is, mert a rejtélyes tanácsadója miatt komoly korrupciós balhéba keveredő Pak ellen nagyon komoly tüntetések zajlanak az országban, amiket a világsajtó is élénken követ. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.