Drága bőrnadrágja miatt támadta be párttársa a brit miniszterelnököt

külföld
2016 december 04., 20:03
comments 97

Újabb fronton tört ki belháború a hétvégén a kormányzó brit konzervatív pártban: az egykori oktatási miniszter, Nicky Morgan támadta be párttársát, a miniszterelnök Theresa May-t.

Azonban nem a megszokott témák egyike, mondjuk a bevándorlás vagy a brexit volt a támadás oka, hanem az, hogy May egy drága bőrnadrágban jelent meg egy miniszterelnöki fotózáson a múlt héten.

Morgan szerint az Amanda Wakeley által tervezett nadrág, ami 995 fontba, azaz mintegy 370 ezer forintba kerül, rossz üzenetet közvetít az országnak, ami az elmúlt nyolc évben megszorítások sorozatával küzdött meg. A képviselő elmondása szerint számára mindig az a mérce, hogy egy-egy téma esetén felteszi a kérdést, hogy fogja ezt tudni megmagyarázni a loughborough-i piacon.

Az egykori minisztert persze valószínűleg a politikai bosszú is vezethette: May épp azért váltotta le, mert Morgan javaslata, hogy az iskolák regisztrálják a diákok bevándorlási hátterét, nem talált értő fülekre a pártján belül sem. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.