8 telken épül az új kórház, ebből 4 ugyanazé a Fidesz-közeli vállalkozóé

POLITIKA
2016 december 05., 06:18
comments 81

„Nem tudok semmit, arról nem tudok semmit, nem válaszolok.”

Sajnos csak ennyit mondott a Magyar Nemzet riporterének Tamás László vállalkozó, mikor a lap arról szerette volna kérdezni, hogy mit kezd majd a pénzzel, amit valószínűleg az államtól kap, miután megveszik a XI. kerületi Dobogón lévő 4 telkét. Tamás azért számíthat erre, mert az „Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumáról”, azaz a kerületbe tervezett új kórházról szóló kormányzati tervek éppen ide építkezne az állam.

A 2016. október 26-i Magyar Közlönyben megjelent határozat 8 telket, egy összesen 14,45 hektáros területet nevezett meg helyszínként.

A 8 telekből 4 (összesen 8,8 hektár) Tamás László és lánya, az általuk működtetett közös cég, valamint üzlettársuk tulajdonában áll, egy 5,5 hektáros telket birtokol a Pilisi parkerdő Zrt. három kis telket pedig az önkormányzat.

Dobogó városrészen épült volna meg a Dél-budai Centrumkórház.

Tamás László a Magyar Nemzet szerint 1998 és 2002 között Kőbányán fideszes önkormányzati képviselő volt, 2010 után pedig a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának külsős tagja. Jelenleg is két önkormányzattól kap fizetést: két évvel ezelőtt fideszes javaslatra beválasztották a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottságba külsős tagnak, és ugyanez történt Kőbányán is , ahol 2014 óta Tamás László a gazdasági és pénzügyi területért felelős hasonló pozícióban.

Lázár János egy kormányinfón egyébként már elmondta, mennyibe kerülhet a terület megszerzése, szerinte

a föld megvásárlása és közművesítése 5 milliárd forint körüli értékre jöhet majd ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.