Mit szólna egy közérthez, ahol nemhogy sorok nincsenek, de még csak kassza se?

külföld
2016 december 05., 18:21
comments 269

Nincsenek sorok. Nincsenek kasszák. Nincsenek eladók. A vevők csak leveszik az árut a pultról és indulhatnak is haza. Ez a kiskereskedelmi piac legújabb újítása a kiskereskedelmi piac legnagyobb újítóitól, az Amazontól. A cég szülővárosában, Seattle-ben nyitotta meg első, 180 négyzetméteres, Amazon Go névre keresztelt önkiszolgáló közértjét, ahol a humán munkaerő helyett kamerák és szenzorok intézkednek.

A boltba belépve csak be kell jelentkezni, a boltból kilépve pedig a gépek azonosítják a megvásárolt termékeket, és levonják a pénzt a bankszámláról.

A kényelemnek persze ára lesz, mert ha a módszer sikeres, akkor újabb olyan álláshelyek szünhetnek meg, amelyek betöltéséhez nem kellett diploma. Az ilyen álláshelyek megszűnésének pedig vannak következményei, az Egyesült Államokban ilyen következmény például Donald Trump.

Az Amazon Go egyelőre még béta üzemmódban van, vagyis csak szűk körben tesztelik. Most még csak az Amazon alkalmazottai vásárolhatnak itt, de a tervek szerint a jövő év elején a nagyközönség előtt is megnyitják. (Via The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.