Azért kérte a Fidesz, hogy egyelőre ne szavazzanak a nagypénteki munkaszüneti napról, mert „megfelelő súllyal kell körüljárni a témát”

POLITIKA
2016 december 06., 20:15
comments 118

Orbán Viktor október 14-én, a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén jelentette be, hogy a nagypéntek mostantól munkaszüneti nap lesz. Márint már jövő áprilisban, mégpedig azért, hogy ezzel segítse a kormány a nagypéntek méltó megünneplését.

Ehhez képest váratlan volt, hogy bár az Országgyűlés már tárgyalt volna a nagypéntek munakszüneti nappá nyilvánításáról, éppen a Fidesz javaslatára levették az eheti napirendről. Mivel legközelebb már csak februárban ülésezik az Országgyűlés, így erősen kérdéses, hogy áprilisban négynapos hétvége lesz-e a húsvéthétfővel együtt.

A hirtelen jött zavart az MTI-nek nyilatkozó Balog Zoltán miniszter igyekezett eloszlatni. Azt mondta, azért nem kérték a jogszabály sürgős tárgyalását, mert úgy gondolták, „megfelelő súllyal” kell körüljárni a témát.

Ami a Fideszre ugye jogalkotásnak különösen jellemező.

Az, hogy a nagypéntekről így csak februárban lehet döntés, Balog szerint nem probléma, a kezdeményezést támogatja a kormány, 2017-ben két hónappal később már nem dolgozik majd a magyar nagypéneteken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.