Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Salgótarjánban

környezetvédelem
2016 december 07., 11:25
comments 30

Miután két egymást követő napon is meghaladta a szálló por átlagkoncentrációja a köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket, a városháza szerdán

elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Salgótarjánban.

Hétfőn 87,4, kedden 82,1 átlagkoncentrációt mértek a megyeszékhelyen. Fekete Zsolt polgármester az javasolja, hogy

a légúti és keringési betegségben szenvedők, csecsemők, gyermekek és időskorúak csak annyi időt töltsenek a szabadban, amennyit feltétlenül szükséges.

Egyben kéri, hogy a városlakók mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, és inkább a közösségi közlekedést válasszák az autó helyett. Javulás egyelőre nem várható: az időjárási előrejelzések nem mutatnak nagyobb légmozgást a következő napokban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.