Grúziában nem engedték, hogy a hivatalnokok közpénzből tanuljanak meg rendesen enni

külföld
2016 december 07., 19:10
comments 68

Botrányt okozott Grúziában, mikor kiderült, hogy Tbiliszi önkormányzata közpénzből akarta megtanítani a dolgozóit, hogyan kell rendesen öltözködni és protokoll szabályai szerint enni. A polgármesteri hivatal már a pályázatot is kiírta, hogy kiválasszák a megfelelő oktatót a városi tanács 38 alkalmazottjának. A város szolgáltatásfejlesztési ügynökségének igazgatóhelyettese azzal védekezett, hogy a hivatalnokoknak szükségük lehet erre a tudásra a hivatalos találkozókon.

Csakhogy az ellenzék szerint egyszerű közpénzégetésről van szó. Végül a főváros polgármestere, Davit Narmania is elhatárolódott az ötlettől, és azt javasolta az alkalmazottaknak, hogy legyenek körültekintőbbek, mikor a képzésekről döntenek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.