Hivatalosan is lemondott az olasz miniszterelnök

külfüld
2016 december 07., 19:20
comments 67

Matteo Renzi olasz miniszterelnök szerda este benyújtotta lemondását Sergio Mattarella köztársasági elnöknek, miután elbukta a hétvégi népszavazást. A népszavazási bukó után Renzi megígérte, hogy a 2017-e költségvetés elfogadásáig hivatalban marad. Mivel ez szerdán megtörtént, nem várt tovább. Azt még nem tudja, ki lesz az utódja. Az sem kizárt, hogy előrehozott választásokat kell tartani. Sergio Mattarella csütörtökön egyeztek a pártok képviselőivel, hogy mi legyen ezután. Addig Renzi ügyvivőként vezeti tovább a kormányt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.